Bättre en fågel i kikaren än ingen alls!

Den förlorade fågelskådarens återkomst

Hej, jag heter Kristoffer, är 32 år, och kommer ursprungligen från Småland. Naturen och dess djur har alltid dragit till sig mitt intresse, men det var inte förrän 2013 som jag skaffade min första kikare och började fågelskåda.

Under åren 2013–2017 tog jag de flesta chanser jag fick att komma ut och titta på fåglar. Då bodde jag i Eskilstuna och åkte runt i landet för att kryssa fåglar. Kameran följde med på de flesta äventyren och ibland spenderade jag många timmar i mitt gömsle ute i skogen.

2017 hände det grejer som fick mig att sluta med fågelskådning ända fram till nu, slutet av 2020. Nu bor jag i Strängnäs och har bestämt mig för att hitta tillbaka till fåglarna. Jag har dammat av min Nikon handkikare och införskaffat en tub av märket Opticron. Två märken som jag tycker är fantastiska.

Vad händer då under 2021? Jag vill lära känna Strängnäs fågelmarker, kommunkryssa, kanske hitta en raritet och komma närmare 300 sverigekryss, men i grund och botten är huvudsaken att bara få komma ut och njuta av naturen. De andra grejerna är bonus och ett sätt att krydda fågelskådningen.
Så, vi kanske ses där ute i fågelmarkerna under 2021?

Läs mer och följ bloggen och Instagram.