Bättre en fågel i kikaren än ingen alls!

SOK:s EKO-skådartävling 2022

EKO-skåda med SOK 1/1 kl. 00:00 – 31/12 kl. 23:59

SOK vill fortsätta att medverka till att stimulera till mer EKO-skådning i Strängnäs kommun och samtidigt minska utsläpp från bilar. Dessutom är EKO-skådning jättebra för hälsan, sägs det.

Krav:
Medlem i SOK
Tillgång till en mejladress.
Konto på Artportalen.se

Tillåtna transportmedel:
Fötterna, cykel, häst, kanot/kajak, skidor, inlines, skateboard, paddla, rullstol (& Permobil) osv. så länge den inte har någon motor.

Icke tillåtna transportmedel:
Elcykel, Elmoped, Elbil, Hybridbil, kommunala färdmedel

Regler:
Du tar det tillåtna transportmedlet från hemmet eller sommarstugan om du så önskar. Bor du i Strängnäs kommun är det från hemmet du tar dig. Bor du inte i Strängnäs kommun kan du ta dig från sommarstugan, om den är placerad i eller i närheten av Strängnäs kommun. Du får räkna de arter som du ser eller hör under tiden du EKO-skådar i Strängnäs kommun. För att arten ska räknas skall den även registreras in i Artportalen.se

EKO-Skådarinloggning via SOK:s hemsida - Startsida
Alla som anmäler sig till SOK:s EKO-skådartävling erhåller ett användarnamn och lösenord till EKO-skådarinloggningen (på startsidan) där mer information om tävlingen och registrerings-filen av era EKO-arter finns.

Registrering av sedda EKO-arter
Registrering av dina sedda EKO-arter gör du själv via en länk på hemsidan, helst en gång i månaden och allra helt senast den 7:e varje månad. Detta för att vi som EKO-skådar ska kunna följa hur det går. (Går det av någon anledning inte att fylla i dokumentet så går det bra att skicka arterna i bokstavsordning till ansvarig för tävlingen absolut senast 7:e varje månad).

Resultat:
Resultatet redovisas via Registrerings-filen via EKO-skådarinloggningen senast i slutet på varje månad och slutgiltigt resultat lämnas in senast 7/1 - 2023.

Anmälan & Registrering
Anmäl dig till tävlingen senast 7/1-2022 genom att skicka ett mail till Maria Barkell, maria@strangnasornitologerna.se. Du får då mer information om hur du registrerar dig.
Stacks Image 46
Stacks Image 48
Stacks Image 50