Att skåda fågel som rörelsehindrad

Jag heter Nisse Nordin och vill berätta hur jag upplevde min kurs i fågelkunskap kopplat till att jag är handikappad. Är sedan cirka 14 år helt rullstolsburen pga MS.

Jag gick sista okober 2018 i pension efter att ha jobbat i 44 år som yrkesofficer, varav dom sista 18 åren 50 procent pga mitt handikapp. Det var en mycket stor förändring, där det framförallt är viktigt att hitta en ny vardag och jag bestämde mig då att ta upp ett intresse från min ungdom, nämligen FÅGLAR. Anmälde mig därför till en kurs hos Studiefrämjandet med 6 teorilektioner och 4 utedagar, varav den sista var 3 juli.

Upplever att jag har kunnat deltaga både på lektionerna och utedagarna på ett aktivt sätt, då jag fått hjälp med alla mina behov bl a hämtning och hjälp med att köra rullstolen.
Stacks Image 12
Vårkursen vid Valnaren i juli. Fr v Monika Bertilsson, Britt Gabrielsson, Nils Nordin, Beje Aronsson, Britt-Marie Johansson och Lena Dahlman. Foto Leif Ekblom.
Till lektionerna körde jag el-rullstol och det gick bra att köra den inne på Studiefrämjandet. Vid utedagarna har det valts platser, där jag kan köra fram så att jag kan se alla fåglar i kikaren och det har blivit många både som jag sett tidigare och nya. Den grå hägern, tornfalken, krickan och strandskatan är några nya som jag fått se.
Att jag sen har blivit bortskämd med att bli bjuden på fika i den underbara sörmländska naturen är ju som grädde på moset. Alla personer i gruppen har varit mig behjälplig på sitt sätt, ingen nämnd och ingen glömd.
Stort tack till alla och jag ser verkligen fram emot fortsättningen.

Nils Nordin