Bättre en fågel i kikaren än ingen alls!

Kohägern som blev uppäten!

Stacks Image 181

Foto: Dimma,
Maria Barkell

Stacks Image 262

Foto: Kohäger,
Nils Eriksson

Det är inte alltid som ett ”drag” går väl…. Som tex. När en kohäger vistades i flera dagar vid ett häststall vid Tullgarns slott i Sörmland….

Jag åkte dit glad i hågen 30 oktober 2020, det hade börjat skymma när jag kom dit eftersom jag åkte efter jobbet. Det bildades en dimma som få har skådat… det var som en mjölkaktig ridå… Jag hörde en gråhäger på långt avstånd men såg någon fågel… nä… och inte den kohäger som fanns på platsen. Jag fick ge upp!!

Jag åker hit I morgon i stället…

Sagt och gjort… Jag packade bilen dagen efter och tog med mig fika mm samt hunden för att kunna njuta av en heldag (lördag) vid Tullgarns slott och kringliggande område.
Till saken hör den att kohägern setts mestadels vid hästhagen vid höskullen men just idag när jag kom till slottsparkeringen hade den setts flyga mot fågeltornet… SÅ jag tog med mig hunden och all packning och började stega bort mot fågeltornet….

Väl framme vid tornet kom larmet…. Den var tillbaka i hästhagen… ”Skit också!!” Bara att halvspringa tillbaka…. Med all packning och hund.

På vägen mot hästhagen träffar jag ett bekant ansikte… en skådare från Dalarna… ”om det är kohägern som du letar efter så blev den just uppäten av en hök…”

Ja så gick det till när jag ”bommade” mitt livs första och just nu ända kohäger….

/Maria Barkell

Stacks Image 277

Det var fler den dagen som ”dippade”.
Endel fick även se den bli uppäten… det kunde man läsa om i nr 4 av Roadrunner som kom i December senare samma år.