Så här gör du när du räknar fåglarna!
Kampanjen genomförs alltid den sista helgen i januari. Räkningen pågår från fredag morgon till måndag kväll. 2019 är detta 25/1-28/1. Man kan skicka in rapporten ända till den 6 februari.

Skriv upp det högsta sammanlagda antalet individer av en art som du ser vid ett och samma tillfälle. Du rapporterar endast de fåglar som äter vid din fågelmatning.

Ser du först 5 talgoxar, sedan 8 och därefter 6, så är det 8 som rapporteras.Du skall INTE ADDERA ihop alla fåglar du ser.

Har du frågor är du välkommen att ringa Staffan Müller på 070-32 22 345 mellan klockan 09.00 och 15.00 Du kan också skicka frågor till stina.rigback@birdlife.se

Är du osäker på vilken art du ser, så hoppa över den i rapporteringen eller ring vår telefonjour för att få hjälp.
Spara dina siffror i rapporten genom att skicka in den, annars försvinner siffrorna. Se nästa punkt.

Du kan gå tillbaka och ändra/lägga till i din rapport flera gånger under de aktuella dagarna. Om du väljer att skicka in en rapport igen så uppdateras den med korrekta siffror.

Man tar inte bort gamla rapportplatsen om man flyttat, de hänger ihop med statistiken. Lägg bara till en ny.

Har du två likadana rapportplatser kan du själv lägga ihop dem på Uppdatera rapportplats.

Läs mer här.

Välkommen till Facebookgruppen "Fåglar Inpå Knuten" som är bemannad med flera volontärer under rapporteringshelgen. Facebookgruppen Fåglar inpå knuten
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Presentkort: Deltagare i Vinterfåglar Inpå Knuten som skickar in rapport enligt gällande datum är med i utlottningen av ett presentkort på AviFauna Naturresor. Presentkortets värde är 5000 kr och kan inte bytas mot kontanter. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren, man får ge bort presentkortet. Giltighetstid 2 år. En vinnare dras den 8 februari och kontaktas via e-post eller telefon.